Geen categorie

OOR lovend over Het Regende Zon

ELLEN TEN DAMME – HET REGENDE ZON
Met Durf Jij? beleefde Ellen ten Damme haar langverwachte en -verdiende doorbraak naar het grote publiek. Een gewaagde overstap naar het Nederlands resulteerde in een gouden plaat, een nummer 1-hit (Wat Is Dromen samen met de 3JS) en een uitverkocht Carré. Op haar nieuwe album Het Regende Zon werkt Ten Damme opnieuw samen met tekstdichter Ilja Leonard Pfeijffer.

Met Verder, Verder!, Nog Nooit en Niet Janken tekent hij wederom voor sprekende teksten, ditmaal met als rode draad de liefde en waarom die maar nooit wil werken. Tegenover deze quasi-luchtige bespiegelingen staan het titelnummer – een bewerking van een gedicht van Remco Campert – en Gras, op een tekst van Harry Mulisch. Minstens zo sterk zijn echter het door Ten Damme volledig zelf geschreven Je Zei, Ik Lach Maar Jij Bent Er Niet, Iedereen Voor Iedereen en de hilarische bonustrack (‘We doen wel wat, maar dat is niks / Het kan nooit misgaan, het is niet aan / Het ultieme liefdesverhaal is een verhaal van niks’). Bewijzen van het gegroeide zelfvertrouwen dat onmiskenbaar doorklinkt op haar nieuwe album, dat beurtelings speels en ontroerend is. Op Durf Jij? vond Ellen ten Damme een gouden formule. Op Het Regende Zon werkt die alleen nog maar beter. JAN VAN DER PLAS