Optreden

Ellen krijgt hoofdrol in “De laatste vriend van Napoleon”

Ellen ten Damme zal in mei/juni 2014 meedoen in het buitenspektakel “De laatste vriend van Napoleon”.

In het voorjaar van 2014 zal in de haven van Delfzijl zal een groot openluchtspektakel te zien zijn. Het stuk wordt geregisseerd door Ruut Weissman, bekend vanĀ  o.a. de musical “Zij gelooft in mij”.

De Franse legeraanvoerder, oorlogsfanaat en charmeur Pierre Maufroy, verschanst zich in het bolwerk Delfzijl. Hij weigert te geloven dat Napoleon verslagen is en is niet van plan zich over te geven. Stans Roggepol, leidster van het Oranjegezinde verzet, zet echter alles in het werk om de bullebak van de Noord-Groningse grond te verjagen. Ze krijgt Maufroy zover om met het verzet in gesprek te gaan, en besluit daarbij de hulp van haar dochter, Duifje, in te roepen. Maufroy is op slag verliefd. Uiteindelijk bereiken de twee partijen een akkoord: Maufroy trekt zich terug uit Delfzijl, als hij Duifje in ruil daarvoor mag meenemen naar het verre Frankrijk.

Artikel in Dagblad vanhet Noorden
Artikel in Dagblad vanhet Noorden

One Comment