Geen categorie

ALLES DRAAIT – NIEUWE CD

NIEUW NEDERLANDSTALIGE ALBUM ELLEN TEN DAMME

FANS VAN ELLEN KUNNEN VANAF 7 SEPTEMBER DE NIEUWE CD BESTELLEN VIA DE WEBSITE. ZIJ ONTVANGEN DAN OP DE DAG VAN RELEASE EEN GESIGNEERDE VERSIE.

Het nieuwe album ‘Alles Draait’, haar derde Nederlands CD alweer, is vooral meer POP. Erkende tekstdichters als Ilja Leonard Pfeijffer en Rob Chrispijn hebben daar zeker aan bijgedragen , maar misschien nog wel meer door haar zang of beter gezegd haar stem. Deze is met de jaren steeds meer gegroeid en volwassen geworden.

Ten Damme bepaalt altijd haar eigen koers. Producer Robin Berlijn voelt dat aan als geen ander; zijn gitaarspel sluit daar naadloos op aan. Ellen zit zelf achter de vleugel, het instrument waarop ze ook alle muziek voor dit album heeft geschreven en gecomponeerd. Aangevuld met fantastische strijkers, drumwerk van Ton Dijkman en toetsenman Diederik Nomden maakt het prachtig samenhangend geheel.

Voor de teksten grijpt Ellen terug naar de samenwerking met onder andere de met de Libris Literatuur Prijs gelauwerde dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Een inmiddels zeer succesvolle samenwerking, die dateert van het met goud bekroonde Durf Jij? uit 2009. Pfeijffer: “Een drankje, een pen en een opschrijfboekje in de aanslag en dat alles samen met Ellen op een strand op Ibiza”. Hij luistert, noteert en drinkt.

‘Het was alsof ik met hem uit ben geweest,’ vertelt Ellen met enige spot over de schrijfsessies op Ibiza. ‘Ik mag ermee doen, wat ik wil. Het resultaat daarvan noemt Ilja vervolgens steevast “onacceptabel, maar – toegegeven – veel beter.”

Bij ;Durf Jij?’ heb ik veel teksten door elkaar gehusseld, maar nu heb ik ze intact gelaten”.

“Het resultaat is autobiografisch maar niet klef. Het gaat over zaken die mij raken. Ik zeg elke keer weer ‘de meest persoonlijke plaat’ te hebben gemaakt, maar nu weet ik het zeker. Mijn Manier is persoonlijker dan My Way van Sinatra”, aldus ten Damme.

Het album ‘Alles Draait’ bevat in totaal 11 prachtige Nederlandstalige liedjes en zal uitkomen op 25 september. De release van het album zal worden voorafgegaan door de gelijknamige single, die zal uitkomen op 4 september.

 

Alles Draait – Ellen ten Damme

Release: 25 september

Muziek: Ellen ten Damme

Productie: Robin Berlijn

Arrangementen strijkers: Ben Mahtot

Muzikanten: Ton Koopman, Ben Mahtot, Diederik Nomden, Jos Teeken, Marieke de Bruijn

Teksten: Ilja Leonard Pfeijffer, Rob Chrispijn, Ellen ten Damme

Label: MARS worldwide

Distributie: PIAS

CD ontwerp: Mariola Lopez

Fotografie: Danny Ellinger