Nieuws

ellen

Recensie Theaterkrant

Ellen staat nog tot en met 5 juni in het spektakelstuk De laatste vriend van Napoleon.

Er zijn nog enkele kaarten verbrijgbaar.

Recensie in de theaterkrant:

Ten Damme zegeviert in de strijd om Delfzijl

door Luuk Verpaalen gezien 29 mei 2014

Bijna achteloos doet ze een handstand. Op de achtergrond, voor sommige toeschouwers nauwelijks te zien. Voor haar zingt de Franse kolonel Pierre Maufroy (Arjan Ederveen) zijn chanson, met strooien hoedje als was hij Maurice Chevalier zelve. ‘Stans, je hebt sjans.’ De struise Stans weet niet waar ze het moet zoeken en gaat van pure balorigheid dus maar op haar handen lopen. Want naast je schoenen lopen, dat doet een Stans niet.

lees meer

 
ellen

De laatste vriend van Napoleon Delfzijl

Onder regie van Ruut Weissman, o.a. bekend van de hitmusical Hij gelooft in mij, brengt Stichting Culturele Activiteiten IVAK een muziektheaterspektakel met grote namen uit de Nederlandse theaterwereld (o.a. Ellen ten Damme en Arjan Ederveen): De laatste vriend van Napoleon. De voorstelling vindt plaats in de loods aan de Damsterkade in Delfzijl.

Het evenement wordt georganiseerd in het kader van tweehonderd jaar Ontzet van Delfzijl, tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden en tweehonderd jaar Koninklijke Landmacht. De Stichting (bekend van de opera Carmen in Delfzijl) gaat voor deze gelegenheid een bijzondere samenwerking aan met de kapel van de Koninklijke Landmacht: KMKJWF.

Delfzijl speelde een unieke rol in de strijd om Nederlands grondgebied onder leiding van Napoleon. Pierre Maufroy, de Franse legeraanvoerder die Delfzijl bezette, weigerde te geloven dat zijn soeverein Napoleon Bonaparte verslagen was. Hij bleef Delfzijl met hand en tand verdedigen. Hierdoor bleef de vesting Delfzijl tot na de Franse tijd bezet. Delfzijl was daarmee het laatste steunpunt voor Napoleon. De laatste vriend van Napoleon gaat over politieke en militaire stijfkoppigheid, over het najagen van dromen, en over de liefde die altijd haar eigen, onnavolgbare weg gaat. We maken kennis met de Franse legeraanvoerder Pierre Maufroy, die niet wil geloven dat het tijdperk Napoleon voltooid verleden tijd. En we leren Stans Roggepol, de onverschrokken leidster van het Oranjegezinde verzet, en haar dochter Duifje kennen. Maufroy dreigt het stadje onder water te zetten, maar als hij de struise Stans diep in de ogen kijkt, is hij op slag verliefd. Het voorstel: de Fransen trekken zich terug als hij Stans als bruid én oorlogsbuit mag meenemen, terug naar het wufte Frankrijk. Aan Duifje en de andere jongeren de taak om de stad een nieuwe toekomst te geven.

tekst: Rob de Graaf ∙ regie: Ruut Weissman ∙ co-regie: Hans Man in ’t Veld ∙ compositie: Dirk Brossé ∙ spel: Ellen ten Damme, Arjan Ederveen, Rianne Botma, 2e jaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie e.a. ∙ scenografie: Daniel Ament ∙ m.m.v. de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso o.l.v. Tijmen Botma De laatste vriend van Napoleon wo 28 mei t/m za 31 mei, di 3 t/m do 5 juni, 21.00 uur Loods aan de Damsterkade www.delaatstevriendvannapoleon.nl

Arriva heeft de Ellen ten Damme trein die normaal alleen in de achterhoek rijdt voor dit event naar Groningen gehaald. De trein zal pendelen tussen Delfzijl en Groningen.

 

 

 

 
etd 12403 berlin a5 flyer v3web_Pagina_1

Berlin Concertgebouw 9 mei

Lieve fans,

Het gaat een geweldig concert worden. Ik ben volop bezig met de voorbereiding met een geweldige groep muzikanten. Het wordt gewoon heel mooi. En mijn eerste live CD!

Ik verloot onder iedereen die een kaartje boekt op 5 mei een speciale editie van mijn fotokunstboek Obsessie! Stuur een kopie van uw boeking naar info@ellentendamme.nl

Dus gauw naar: KAART BESTELLEN BERLIN 9 MEI ‘HET CONCERTGEBOUW’

Liefs Ellen XXX

Werkt de link niet: kopieer deze URL in uw browser:

https://www.concertgebouw.nl/concerten/intiem-en-uitbundig-ellen-ten-damme-s-berlin

 
_DEX5880-Hersteld

Uniek eenmalig concert van Ellen in Het Concertgebouw 9 mei 2014

Uniek eenmalig concert in de mooiste zaal van Nederland
Op veler verzoek doet Ellen ten Damme vanavond de mooiste Duitse muziek uit de bonte twintigste eeuw herleven. Klassiekers uit de jaren twintig van Marlene Dietrich, Bertolt Brecht en Kurt Weill, songs van de extravagante Nina Hagen, liedjes van de jaren zestig diva Hildegard Knef: Ellen ten Damme laat ze allemaal op majestueuze wijze de revue passeren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Ellen ten Damme’s koffer vol favoriete Duitse songs gaat eindelijk open. En hoe!

Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra
Naast haar koffer vol Duitse klassiekers neemt Ellen een aantal geweldige musici mee. Haar Magpie Orchestra bestaat uit een select gezelschap van musici: een combo met Robin Berlijn, blazers van de Konrad Koselleck Big Band en een strijkersenemble bestaande uit de beste solisten. Zij staan garant voor een virtuoze begeleiding. Van klein en ingetogen tot groots en extravagant: nooit klonk de Duitse taal zo sexy! Van deze avond wordt een live-registratie gemaakt, die later verkrijgbaar zal zijn op cd.

Voor de bezoekers van dit eenmalige concert is in juni een gesigneerde cd van deze avond te verkrijgen tegen een gereduceerde prijs.

KAARTVERKOOP: WWW.CONCERTGEBOUW.NL

 

 
 
 • Twitter

  Agenda

 • Evenementenkalender

  « jul 2014 » loading...
  ma di wo do vr za zo
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  do 24

  UIT!

  €9
  |
  juli 24 @ 17:00 - 22:30
  vr 25

  UIT!

  €9
  |
  juli 25 @ 17:00 - 22:30
 • Muziek